Универсалния Балет: Изкуството, сърце на културата



Универсалния Балет

Според преподобния Мун, в бъдещия идеален свят, изкуствата ще бъдат основата за установяване на "Културата на сърцето". Ние създадени като същества на сърце и любов. Изкуствата и творчеството стимулират сърцето за изразяването на любовта и красотата в най-силна степен.

Преподобни Мун смята, че изкуството и културата са универсалните езици, които могат да докоснат сърцата на хората и да донесе мир на света.
Универсалният Балет, основан от д-р Сан Мьон Мун, през 1984, дължи много на традицията на руската балетна школа, под лидерството на бившия директор на балета "Киров", Олег Виноградов, който става Артистичен директор на компанията.

"Балета е най-небесната форма на изкуството. Балета е начин за изразяване стремежа на човека към Бога. Затова той е върховен израз на художествената красота. " - Сан Мьон Мун



Изкуството, Културата и Мира

Изкуството вдъхновява човешките сърца. За да установи култура на мира д-р Мун основава един от най-реномираните училища по изкуствата на истока, "Малките Ангели". 

Министърът на културата, младежта и спорта награди Джулия Мун с орден за изключителен принос в областта на културата, на церемония по случай деня на културата в Корея. Джулия Мун, като директор на Юнивърсал балет и до 2001 година негова прима балерина е печелила множество международни отличия. Компанията подържа и редица социални проекти по целия свят.

Международен балетен конкурс във Варна

На международното балетно съревнование във Варна танцьори от Универсалния Балет, основан от д-р Мун, печелят златни медали през 2000 година. Прима балерината на Универсалния балет, Джулия Мун, е поканена като жури на следващия конкурс - 2002.

Международната културна фондация на д-р Мун двукратно спонсорира Международното събитие. Джулия Мун бе посрещната от президеншата. Г-жа Първанова изрази благодарност на д-р Мун за финансовата подкрепа на конкурса.  Прочети




Share your views...

0 Respones to "Универсалния Балет: Изкуството, сърце на културата"

Post a Comment

Най-четените статии

 

© 2010 Сан Мьон Мун All Rights Reserved Thesis WordPress Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors.info