Първото масово бракосъчетание на Обединителната църква след смъртта на учителя МунПубликувано в Yahoo  /   матерял на РОЙТЕРС /  17.02.2013                                    снимки: Ким Хонг-Джи
24 хиляди сключват брак в международна масова сватба
Масовите сватби на д-р мун/муун, обединителната църква, религия, семейства, любов
Първото международно масово бракосъчетание, организирано от Обединителната църква след смъртта на учителя Мун
Първото масово бракосъчетание, Обединителната църква след смъртта на Муун  
Хиляди последователи на учителя Мун, основател на Обединителната църква, бяха съчетани в неделя по време на международна церемония в Южна Корея. Това е първата масова сватба след смъртта (септември 2012 г.) на Месията - Господа на Второто пришествие, д-р Сан Мьон Мун.  Събитието бе предадено от известни агенции, като CNN, BBC, DPA и др.

Това е изключителна и красива гледка, като имаме в предвид настоящиия упадък на брака. Децата днес имат 50 процента шанс техните родители все още да са заедно, когато те навършат 15. Тези прекрасни млади двойки са решени да променят това, да живеят един за друг във вярност и всеотдайност. 

Сватбата се състоя в Центъра за световен мир в Гапйеонг, на 60 км от Сеул. Около 3500 двойки бяха бракосъчетани на церемонията, а 8500 повториха брачните си клетви в масовата сватба в неделя, 17 февруари, 2013. Общо 24 хиляди са участвали, някои чрез сателитна връзка в други континенти. 

Младоженците са ентусиазирани да постигнат истинска любов отвъд раса, националност и религия. Според статистики, участниците в сватбената церемония на Обединителната църква създават много здрави и хармонични семейства.  Обединителната църква е основана от евангелиста преп. д-р Сан Мьон Мун в Сеул през 1954 г. Той провежда първата си масова сватба през 1961 г. с 33 двойки. С годините броят им бързо нараства. През 1992 година участниците са 40 000, през 1995 - 360 000, а през 1997 участват 3.6 милиона двойки. РОЙТЕРС / (Южна Корея - Рубрика: ОБЩЕСТВО и РЕЛИГИЯ)


Младоженците са ентусиазирани
да премахнат бариерите в света
чрез истинска любов.За членовете на Обединителното движение бракът е най-святата церемония, а техният брачен ден – най-важния ден в живота им. За тях създаването на здрави семейства изпълнени с истинска любов е главната цел на живота.

“Беше като сън, като приказка”, споделя един от Българските участници в Международната сватба 1995 г. “Ще запомня тези преживявания като най-прекрасните в моя живот до сега.”

Семейството е училището на любовта, според учението на д-р Мун. Ние се раждаме и израстваме в любовта на семейството. В семейството ние се научаваме да обичаме като деца, братя и сестри, съпрузи и родители. Тъка сърцето ни се развива и любовта ни става все по-голяма и по-безусловна. За да постигнем истинска любов трябва и двамата да сме готови напълно да живеем един за друг, като съпрузи. А здравите семейства са основа за здраво общество и свят на мир.

Обединителите виждат брака с партньор от друга раса, националност или религия като пътя за преодоляване на расовите, културни, национални, етнически и религиозни бариери. Както д-р Мун заявява, "Бог не признава националните граници. Бог не застава зад бариерите на религията и културата. Това са единствено измами на дявола." 
"Брачната благословия чрез междукултурен обмен е в крайна сметка средството да се установи мирен, идеален свят тук на земята… Целта е да можете да изградите истински семейства. Брачната благословия чрез междукултурен обмен досега се оказва най-добрият начин да бъде възстановено човечеството и да станем Божии деца. Това е най-величественото морално деяние… това е ритуал, който прекъсва връзките на враждата. Това е свят ритуал, който преобразува нашата потомствена линия в Божия и … Му дават възможност да осъществи Своето провидение в днешния свят." - Сан Мьон МунМасовитесватби на д-р мун/муун, обединителната църква, религия, семейства, любов 
Автобиографията на д-р Сан Мьон Мун
Книгата беше издадена през март от известното и много уважавано издателство GimmYoungSa… само след седмица книгата се превърна в национален хит – заема 7 място в списъка на корейските „документални бестселъри” Подробности
Първото масово бракосъчетание, Обединителната църква след смъртта на Муун  
БОЖЕСТВЕНИЯ ПРИНЦИП
„Принципът” е учението, което Бог разкрива на Преп. Сан Мьонг Мун. Той е бил на 16 години, когато Бог за първи път го призовава. Младият Мун свободно разговаря с Иисус и светците в рая. В своите духовни общения с Бог, той получава откровение, разкриващо основните аспекти на Божията Воля за живота на хората. Подробности
Първото масово бракосъчетание, Обединителната църква след смъртта на Муун 
Истинска любов и забранена любов
Тази книга, на Исус Гонзалес Лосада, вдъхновена от удивителните открития, направени от преп. д-р Сан Мьон Мун, представя важни откровения по тази вечна тема, “Истинската любов и забранената любов.” В нея любовта и нейните ефекти върху историята и нас самите се разглежда от социална, психологическа, философска, историческа и теологическа гледни точки. Картината която се разкрива пред нас е наистина уникална и шокираща. Подробности
Масовите сватби на д-р мун/муун, обединителната църква, религия, семейства, любов
Share your views...

1 Respones to "Първото масово бракосъчетание на Обединителната църква след смъртта на учителя Мун"

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР said...

За участниците, тази сватбена церемония е силно романтична. Те наистина са решени да създадът Истинско семейство изпълнено с любов и ценят факта, че партньорите им са отдадени изцяло на същите идеали. Повечето от съчетаните двойки са международни. Най-невероятното е, колко здрави и прекрасни семейства създават те.

Post a Comment

Най-четените статии

 

© 2010 Сан Мьон Мун All Rights Reserved Thesis WordPress Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors.info