Стоян Ганев се изказва положително за д-р Мун



Стоян Ганев се изказва положително за д-р Мун
Стоян Ганев: за д-р Мун

Като председател на Общото събрание (ОС) на ООН, Стоян Ганев неколкократно присъства на конференции на д-р Сан Мьон Мун. След като мандатът на Стоян Ганев в ООН приключва, бившият дипломат става преподавател именно в университета в Бриджпорт, който е притежание на д-р Мун. Това е един много реномиран университет във който завършват много от децата на наши политици.

- Какво може да кажете за преподобния д-р Мун?
На една конференция за мир, организирана от една от фондациите на Мун, имах лекция, но в Америка е напълно нормално да се говори на конференции. В България веднага използваха това и започнаха много спекулации на тази тема. Добре, но на тази конференция беше и Джордж Буш-старши. И той ли е човек на Мун?

Между другото, Мун е собственик на най-влиятелния консервативен вестник в САЩ – “Вашингтон таймс”, което означава, че едва ли е такова страшилище за американската демокрация. Между другото, през неговия вестник са минали доста български журналисти на специализация.

- Преподавал сте и в Бриджпортския университет, чието финансиране също се свързва с фондация на д-р Мун?
В САЩ всички религиозни организации по правило финансират университетите.
мун, муун, империята на мун, секта муун, мунисти, мунизъм
Факт е, че д-р Мун е основал и финансирал над 5 университета, както и стотици неправителствени организации посветени на разрешаването на ключови социални проблеми и постигането на световен мир. Неговите основни организации се ползват със специален статут в Обединените нации (ООН) и имат официалн регистрация в България.

Поради факта, че основните организации основани от д-р Мун се ползват със специален статут в ООН, бившия външен министър Стоян Ганев неизбежно е имал пряк контакт с тях. Трябва да се има в предвид, че говорим за Неправителствени организации от много високо равнище и с огромен спектър и принос в обществения живот. Не само Ганев е личен познат с основателя на Върховния съвет за мир, д-р Мун.

Всички Американски президенти също са присъствали и изпращали представители на събития организирани от Обединителното движение. Както в Белия дом, така и в Пентагона има представители на Вашингтон Таймс, който е притежание на Корейския религиозен лидер. В България, като бивша страна от Комунистическия лагер, целенасочено се прокарваше негативна медийна кампания срещу д-р Мун и организациите му за мир, точно поради ролята му в падането на Комунизма.

Трябва да отбележим, че децата на много Български политици също учат в Бриджпортския университет. Студенти от този университет са участвали в дизайна и проектирането на някои технологии които и самите ние ползваме. Осъвремененият дизайн на джип Чироки бе направен точно в Университета Бриджпорт.

В интервю консултанта по образованието в чужбина Мадлена Тодорова обяснява: “Определено най-често ни задават въпроси за опасността детето да попадне в секта. Притесненията обаче са неоснователни. Например в САЩ наистина повечето университети са издържани от някоя църква, но там има такава религиозна свобода, че никой не налага определена вяра. Ето, университетът на Бридж Порт е издържан от Мун. Там вече учат 30-40 българи.”

Ако се запознаем добре с фактите и дейността на д-р Мун става ясно защо Ганев и редица видни политически лидери подкрепят лидерът на Обединителното движение.


Изказвания на видни политици за д-р Мун 

Г-н Александър Хейг, Бившият държавен секретар на САЩ и върховен главнокомандващ на силите на НАТО. "Д-р Мун се откроява, като един голям миротворец и човек, обединяващ света. Той е движещата сила на междурелигиозния диалог и за разбирателството между хора с различен произход, и неговата цел е една -. Мирът и сигурността на света "

Г-н Алфред Моисея, бивш президент на Албания. "От автобиографията на преп. Мун, научихме, че в основата на всичките му усилия е искреното желание да се жертва и изкупи греховете на човечеството и Божието освобождение. Тази книга е едно мощно послание на надежда за бъдещето и свидетелство за огромната любов на този човек за всички хора на земята."

Г-н Абдурахман Уахид, Бившият президент на Индонезия. "Призивът на преп. Мун за постигането на мир с помоща на религиите - това е изключително фин и дълбок подход към проблема. Сега имаме чудесна възможност да научим повече за борбата му за мир изразена ярко през целия си живот. "



Маргарет Тачър поздравява д-р Мун за приноса в падането на Комунизма


Лейди Тачър: писмо до д-р Мун - Тачър поздрави д-р Мун за приноса му с основания от него вестник Вашингтон Тайс за мирното приключване на студената война.




Вашингтон Таймс: Решаваща роля в идеологическата Студена война

Основно чрез Вашингтон Таймс и други негови издания д-р Сан Мьон Мун обръща силите в идеологическата Студена война.  Вашингтон Таймс е основан 1982 година с цел, да се противопостави на лявата дезинформативна пропаганда.




Share your views...

0 Respones to "Стоян Ганев се изказва положително за д-р Мун"

Post a Comment

Най-четените статии

 

© 2010 Сан Мьон Мун All Rights Reserved Thesis WordPress Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors.info