Вашингтон Таймс: Решаваща роля в идеологическата Студена война




Основно чрез Вашингтон Таймс и други негови издания д-р Сан Мьон Мун обръща силите в идеологическата Студена война. 

Вашингтон Таймс е основан 1982 година точно са тази цел, да се противопостави на лявата дезинформативна пропаганда. Вестникът бързо става най-цитирания вестник на САЩ и е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка по време на Студената Война.

СЪДБОНОСНАТА РОЛЯ НА ВАШИНГТОН ТАЙМС

Свидетелство на г-н Оямада:

„Искам да разберете съдбоносната роля на Вашингтон таймс за отварянето на Русия и източно-европейските страни към демокрацията. Има много медии в западния свят и Америка, но те не знаят по кой път да вървят. Ето защо медиите и много интелегентни хора клонят към свят на либерализъм и лесно биват повлияни от Марксизма. Те водят свободния свят към самоунищожение. 

Затова д-р Мун основа вестник Вашингтон таймс. Ако той не бе основал Вашингтон таймс през 1982 г., щяха да ваъзникнат много повече проблеми в западния свят. Имаше около 1700 вестници в Съединените Щати, но нито един от тях не бе консервативен. 

Всички медии си мълчаха относно Съветските стратегии за проникване в Запада. Те прикриваха всички проблеми на комунистическите страни, но критикуваха всичко в свободния свят. Единствено след основаването на Вашингтон Таймс бяха изобличени Съветските стратегии за проникване в Западния свят. 

Тогава хора, като тези от ЦРУ и други, които не са имали възможност да публикуват информацията си за действията на Съюза в Англия, Франция, Италия и други западни страни, дойдоха във Вашингтон Таймс. Тези факти бяха най-накрая известени пред обществото.

С идването на Вашингтон Таймс се започна нова конфронтация в САЩ. Консервативните сили, които преди това нямаха трибуна за изява, започнаха да се организират и да правят координирани усилия, за да се противопоставят на влиянието което либералните сили са имали върху правителството. 

Всички престъпни и насилнически деяния на комунистите, прикривани до този момент от либераната преса, започват да се разследват и да се излагат на яве. Това ново течение бе главно повлияно от Вашингтон Таймс.

ГЛАСЪТ НА АМЕРИКА: Идеологическата война

Въз основа на информацията публикувана от Вашингтон Таймс западните радиостанции предаващи за източно-европейските страни (като Галсът на Америка, радио Свободна Европа и др.) започнаха да съобщават за съветските стратегии и злодеяния по целия свят. Това помогна на източно-европейските страни – сателити на Съветския Съюз, да видят Съюза такъв, каквъто е, така че те ставаха непрестанно все по-критични към Москва.“

Тачър поздравява д-р Мун за приноса в падането на Комунизма 




Share your views...

0 Respones to "Вашингтон Таймс: Решаваща роля в идеологическата Студена война"

Post a Comment

Най-четените статии

 

© 2010 Сан Мьон Мун All Rights Reserved Thesis WordPress Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors.info